недеља, 19. септембар 2010.

Sistem za hardversko izračunavanje


Poslednjih nekoliko dana vazda krkam masno, sav pošten narod od takve ishrane nabije pritisak u trista sa dvesta, holesterol u dvocifreno a kilažu u trocifreno. Mene to ne kači ali zato dobijam malo ludje ideje nego obično, još kad se u zapršku doda ispitni rok i ruski pank-rok posledice ne mogu da izostanu.

Shvatio sam da sam dobru većinu ispita pao zato što sam dunster za matematiku, nije da ne kapiram, više mi nekako beže sitnice i ne mogu da usmerim pažnju na brojke, operacije, dlake na papiru i ostalo šta od zajebancije zvane Elektronski fakultet pravi obrazovnu ustanovu čija se diploma ne dobija tek tako. Digitron može da mi pomogne delimično ali ni on nije svemoćan jer se dešava da bez mnogo razmišljanja u brzini zveknem puta umesto plusa ili mi promakne neki minus, za pravu i potpunu eliminaciju glupih grešaka i za usmeravanje pažnje na zadatak postoji samo jedno rešenje: sistem za hardversko izračunavanje. Ovaj sistem je za razliku od elektronskih računaljki upotrebljiv i bez baterija, vodootporan je, tačan i što je najbitnije dovoljno je spor da ne može da se napravi greška zbog prebrzog rada.

Sistem za harversko izračunavanje (u daljem tekstu SZHI) se sastoji od proizvoljne količine zrna kukuruza podeljene u dve grupe, žuti kukuruz za realne brojeve i beli za imaginarne. Ako je nekom baš merak može da koristi beli za realne a žuti za imaginarne ali ne garantujem za tačnost izračunavanja. Brojna vrednost neke veličine se predstavlja brojem zrna na gomili, sabiranje i oduzimanje su lagani, 3+j2 zrna na jednoj gomili, na drugoj 5+j3, skupiš, prebrojiš i kraj. Množenje i deljenje nekako i mogu da se reše sa realnim brojevima, za množenje sa j treba da se ponese flomaster. Za dizanje na kvadrat se pravi kvadrat sa stranicom dugačkom kao vrednost broja koji se kvadrira, za sve ostale stepene ide množenje, i tu nastaju komplikacije kod imaginarnih brojeva ali ništa šta ne može da se reši flomasterom. Razlomljene vrednosti brojeva mogu da se modeliraju sečenjem zrna a brojevi mnogo manji od 1 kukuruznim brašnom. Postoji i funkcija za generisanje slučajnog broja u odredjenom opsegu, radi tako što iz džaka zahvatiš nešto kukuruza pa prebrojiš. Zrna kukuruza nisam izabrao slučajno, prvi razlog je što za razliku od ostalog zrnevlja nisu okrugla pa neće da beže sa kosih stolova u amfiteatru a drugi je razlog to što je kukuruz eco friendly materijal što znači da kad padneš ispit možeš da ga posadiš i baciš se na kopanje jer za u školu nisi.

Нема коментара:

Постави коментар